Hvis man er kommet frem til den konklusion, at man skal have sig en hund, er der dog flere ting at tage stilling til. Fx er det ikke ligegyldigt, hvilken hund, man vælger at danne makkerskab med. Jack Russell terrierne er intelligente og sociale, hvor en labrador er familiehunden, der er god at hygge med. 

Med hund kommer ansvar

Det er på tide, at I skal have en hund i familien. Måske har man førhen haft hund og ved hvad det vil sige, men dette gælder ikke for børnene i familien. Det er rigtig sundt for børn at vokse op med en hund, de kan knytte sig til, men når det er sagt, er der ting, man skal forberede sig på, inden man sætter et barn og en hund sammen i en tæt samhørighed. Selvom ansvaret primært ligger på forældrene, er det vigtigt, at børnene får en forståelse for det ansvar, der følger med, når man har en hund. Det er altid spændende, når noget nyt sker, men man har stadig ansvar for dyret, når spændingen aftager. For ligesom, man selv rummer et liv, der er fuld af behov, gør dyret det samme, og disse behov skal dækkes. Hunden skal luftes, den skal have mad og drikke, og den skal have daglig opmærksomhed. For at skabe en harmonisk forbindelse mellem alle familiemedlemmerne og hunden, er det godt at implementere daglige ansvarsområder i en tidlig alder, såsom små gåture i området.

Hundens kropssprog

Selvom hunden er et meget intelligent dyr, kan det dog ikke udtrykke sine tanker og følelser verbalt, som vi mennesker. Dette er ikke ensbetydende med, at man ikke kan kommunikere sammen, for det handler om at kende hundens kropssprog og signaler. Halen siger meget om, hvilket humør, hunden er i. Hvis halen sidder mellem benene og hunden ikke udviser åbenhed, er det ikke der, barnet skal begynde at lege med den. Omvendt, hvis den logrer med halen og er opmærksom, ønsker den opmærksomhed. Som de fleste mennesker, har hunden også brug for det private rum, så man skal aldrig forstyrre den, hvis den spiser, eller hvis den ligger og slapper af i sin kurv.