Den danske natur er skøn og har overraskende meget at byde på, når man tager i betragtning, at vi har så lille et land. Der er mange gode muligheder for at komme ud i naturen og nyde skovene og strandene i fulde drag sommeren lang.

Om du er havemenneske eller ej, så kan du forelske dig endnu mere i naturen ved at tage ud og lære det danske land endnu bedre at kende. Det er næsten umuligt at tage ud i naturen uden at få lyst til at anvende planter og vækster i sin indretning af bolig eller have.

blomsterpotter

Tag ud på camping eller vandretur 

Danmark er hjemland for rigtig mange fine vandreruter og campingpladser, og det er nemt at skræddersy sin egen udendørsferie. Du kan for eksempel nyde naturen ved at gå fra campingplads til campingplads, eller holde en fast base på en campingplads og udforske lokalområdets egen natur.

Dette er en fantastisk måde at lære mere om naturen, og du vil helt sikkert få lyst til at tage noget af plantelivet med hjem i stuen eller haven.

Brug vilde blomster og planter i din have 

Danmark har rigtig mange fine nationalparker, men desværre har vi ikke så mange englandskaber med vilde blomster tilbage.

Danmark har et rigtig godt udvalg af vilde blomster, som er hårdføre og passer rigtig godt i de danske haver. Ved at købe blomsterfrø, som har hjemme i det danske klima, støtter du den danske biodiversitet. Kilde: Plantecenterfyn.dk.

Der er rigtig mange muligheder for, hvordan man kan bruge planter i sit hjem, og du vil helt sikkert føle dig inspireret efter at have oplevet den flotte natur. Limurt, kornblomst, dild, aftenstjerne og almindelig natlys er nogle af de blomster, som trives i Danmark. Skab din egen lille blomstereng eller plant et fint bed med vilde blomster, og støt bierne og fuglelivet.

sti-udenfor

Oplev dit lokale plantecenter og forelsk dig i planter til stuen og haven 

Når du har set den mangfoldighed, som den danske natur kan byde på, vil du med stor sandsynlighed få lyst til at støtte naturen. At interessere sig for havelivet er en miljøvenlig hobby som også gør, at du lærer mere om den natur, vi har i landet.

Plantecentre er fantastiske steder at gå på opdagelse, hvis du leder efter planter, som kan give haven det stilmæssige udtryk, du søger. Brug også planter indendørs, da dette kan forbedre indeklimaet og give et naturligt udseende til hjemmet. Guldranke, væddeløber, aloe vera og voksblomster er blot nogle eksempler på flotte planter, som trives ved stuetemperatur. Hængeplanter kan skabe rigtig flotte dimensioner i hjemmet, og planter, der vokser opad, kan skabe flotte grønne fokuspunkter i hjemmet.