Klimakrisen er over os og mennesker skal mere end nogensinde før tænke sig om, i forhold til hvor miljøvenligt de lever – det gælder også hvor miljøvenligt man rejser. Men man kan faktisk sagtens rejse rundt i Danmark meget miljøvenligt. Hvis du ikke ved hvordan man kan rejse miljøvenligt rundt i danmark, så læs med her og bliv klogere på miljøvenlige rejsemåder. 

Rejs på el med en god elbil 

frem for at flyve rundt i landet, så er det faktisk langt mere miljøvenligt at køre i bil. Specielt hvis du køre i en elbil, så vil i passe rigtig godt på miljøet og samtidig kunne opleve alt det som man oplever på et roadtrip. Det gode ved at rejse landet rundt i sin bil er, at man kan opleve alle de ting som man har lyst til. Man kan stoppe bilen lige når man har lyst og dermed opleve langt mere. Hvis i rejser i en elbil, er det vigtigt at i kan lade den op. Det gør i ved brug af en stander til elbil. Der er efterhånden mange standere til elbiler rundt omkring i landet og i kan også nemt få installeret en hjemme hos jer selv. På den måde kan i rejse hjemmefra med en fuldt opladet bil og dermed komme langt omkring. 

Rejs med tog  

I Danmark er der rigtig gode muligheder for brug af offentlig transport, hvilket også er en rigtig god måde at rejse miljøvenligt på. Når man sidder i toget, så kan alle på ferien nyde turen og slappe af imens i rejser rundt. Man kan nå alle dele af Danmark med det offentlige transportmiddel. Derfor er det også muligt at tage en rundrejse rundt i Danmark og dermed opleve hele Danmark. Det er derfor super nemt at rejse rundt i Danmark med tog og bus og det giver en god frihed – specielt hvis det primært er storbyerne som man ønsker at besøge i Danmark. Derudover er det også nemt at sejle fra fastlandet og ud til alle de små hyggelige øer som også er en del af Danmark. Man kan blandt andet tage færgen til både Ærø og Bornholm som gående og det er nemt at tage tog og bus helt ned til færgen. Derfor er det rigtig nemt at opleve det danske land på en meget miljøvenlig måde. 

togskinner

Cykelferie 

Danmark er faktisk ikke større end, end at man kan cykle landet rundt. Så er du vild med at cykle og har du god tid, så vil en cykelferie rundt i Danmark også være super oplagt for en miljøvenlig ferie. Når du springer op på cyklen udleder du nemlig overhovedet ikke noget Co2 og det er derfor den absolut bedste måde at rejse på, hvis man udelukkende tænker på miljøet. Derudover er det også nemt at tage sin cykel med i toget og du kan derfor nemt kombinere både togferie og cykelferie rundt i Danmark. Cykelferie på de små danske øer er også meget populære og er noget som rigtig mange danskere holder meget af. Så udover at det er super miljøvenligt, så er det også en virkelig sund og hyggelig rejse måde.